fredag den 24. december 2010

Biutiful is beautiful

Biutiful

Uxbal (Javier Bardem) skal dø indenfor et par måneder af kræft. Han har to børn, en lille dreng Mateo og pigen Ana. Han er fattig, men har småjobs med at få illegale indvandrere i arbejde og hjælpe de døde videre fra denne verden.


Barcelona fra den anden side
Uxbal forsøger at få nogle kinesere i arbejde. De bor i en kold kælder – familier med børn. De fryser og arbejder 16 timer om dagen, men som en af bagmændene siger: ” Der er tusindvis af kinesere, der ville sutte pik på mig for at få lov til det her”.

Uxbal forsøger at sælge de taskekopier, som kineserne laver, videre til afrikaneren Ekweme, der er gadesælger. Ekweme og de andre gadesælgere sælger deres tasker på det forkerte gadehjørne i Barcelona. Politiet dukker op giver dem en god gammeldags omgang racistisk bank, fængsel og hjemsendelse.
Giv dem en chance
Uxbals ekskone er maniodrepessiv og til mere besvær end hjælp. Selv har han egentlig hverken tid eller overskud til børnene. Datteren Ana spørger om hjælp til lektierne: ”Hvordan staver man til beautyful?” Uxbal: ”Ligesom det lyder…” Ana: ”Med et i?” Uxbal: ”Ja biiiiuuutiifuuul.”
Frelse
Uxbal ved, at han skal dø, men han vil gerne gøre alt godt inden. Børnene skal have nogen til at tage sig af dem, og han vil hjælpe de illegale indvandrere. Men det er en svær kamp, når man ikke har nogen penge eller nogen venner.

Giv den en chance
Biutiful har en dårlig forfilm og starten af filmen er kedelig og lang. Pludselig sniger den sig dog ind på én. Det er virkelig rørende, når Uxbal forsøger at hjælpe alle andre, men egentlig hele tiden fejler. Så selvom filmen ser dårlig og kedelig ud, må du virkelig give den en chance. Du vil ikke fortryde det.


Ingen kommentarer: