fredag den 24. december 2010

Mr. Nobody

Bum bum bum, bum bum bum bum bum, bum bum bum bum bum Mr. Nobody.
Bring me a dream.
Make it confusing as I never seen.

Sådan er temasangen i Mr. Nobody. Eller det er selvfølgelig den originale med Mr. Sandman, men stilen er lagt. Mr. Nobody handler om en drengen Nemo på fem, der har svært ved at beslutte sig. Han skal vælge mellem at bo hos sin mor eller hos sin far, da de skal skilles. I stedet for at træffe en beslutning, gør han begge dele. Han lever begge liv. Hans liv er nu delt i to: ét med hans mor og ét med hans far, og det deler sig op i flere livs-scenarier. Nemo bliver nemlig teenager og skal igen beslutte sig for, hvilken kvinde han vil leve med. Han får et liv med tre forskellige kvinder, og indenfor de tre liv er der endnu flere livs-scenarier.


Kvinderne
Nemo Nobody har lige siden han var fem været fascineret af skønne brunhårede Anna (Diane Kruger). De er forelskede. Hun er en af kvinderne, han gifter sig med.
En anden er hans barndoms nabo, den lyshårede skøre Elise (Sarah Polley). Han elsker også hende, men hun er meget depressiv og elsker en anden.
Den tredje Nemo gifter sig med, er den asiatiske Jean. Hun er kedelig og medgørlig, og han kan ikke engang huske hendes navn. Det er godt, der ikke er nogen stereotyper i filmen.Mr. Nobody eksisterer ikke
Nemo Nobody er nu 136 år og fortæller om alle de liv, han har haft, til en journalist. Han fortæller om den dreng, de teenagere og de mænd, han var. Han er blevet en gammel mand i en sci-fi fremtid. Journalisten bliver forvirret: Man kan da ikke have alle de liv? Hvorfor fortæller han i et af scenarierne, at han bliver skudt af en gangster og dør? Han kan jo ikke være død, han sidder jo lige foran ham.
”Jamen hvilket liv var det rigtige?” spørger journalisten. ”Alle livene er rigtige”, forklarer Mr. Nobody. Der er ikke nogle af dem som er forkerte.


Jared Leto er alt for ung
Mr. Nobody spilles af tre skønne skuespillere: En lille dreng (Noa De Costanzo), en teenagedreng (Toby Regbo) og så Jared Leto som voksne og gamle Nemo. Er jeg den eneste, der synes, at det meget sjældent er godt, når skuespillerne bliver sminket gamle? Det kan fungere. Det gør det ikke her. Sminkningen er ikke dårligt lavet. Det ligner en gammel mand. Men det ligner alligevel ikke en gammen mand, for det er Jared Leto. Værst er det dog, når hans mor bliver sminket gammel ved at give hende et ekstra stort lag kinder på. Ta-daa, så er hun gammel.


Perfekt komplet forvirrendeKan du lide film som Inception, The Butterlfy Effect og Sliding Doors, vil du også kunne lide Mr. Nobody. Det er svært at gøre den her slags film perfekte, men Mr. Nobody er perfekt komplet forvirrende.

Pseudo-afsløring
Mr. Nobodys slutning er én af de to mulige slutninger, der findes, når man laver en film, der er så kompliceret, at man skal nå at fortælle sig ud af den på fem minutter. Og. Nej, han vågner ikke op af et mareridt.

Ingen kommentarer: